Modemuseum in Rotterdam

Het modemuseum in Rotterdam is echt een aanrader voor modeliefhebbers. Er zijn allerlei interessante activiteiten. Er is een lezing geweest van visagist Ellis Faas en verder is vooral het project Hacked by Van Slobbe en Van Benthum erg interessant. Hieronder een indruk van het museum.

IMG-20160306-WA0010

Wat is de weg die je nieuwe spijkerbroek af moet leggen voor hij in de winkel ligt?

DSC_1602Schoenen passen met extreem hoge hakken. Schoenen waar een heel verhaal achter zit. Ook mannen kunnen ervaren hoe het is om op deze hoge hakken te lopen, want zelfs maat 46 is aanwezig.
DSC_1589

600 kledingstukken van Eva Maria Hatschek (1924-2010)uit haar persoonlijke garderobe. Als echtgenote van een belangrijke Zwitserse industrieel verkeerde zij in de bevoorrechte positie dagelijks couture te kunnen dragen. Letterlijk alles wat zij droeg was afkomstig van de grote couturiers of werd door een coupeuse voor haar gemaakt aan de hand van patronen die bij de grote modehuizen waren gekocht – een praktijk die toen nog heel gangbaar was. Ontwerpen van Chanel, Givenchy en Yves St. Laurent vormen de solide basis van een garderobe die zich laat lezen als een zelfportret van de vrouw die deze collectie samenstelde.

DSC_1593

Ontwerp je eigen kleding in het kledingatelier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *